17 Ocak 2008 Perşembe

kaan dilek söyleşisinden kareler ve birkaç söz


yaklaşık 5 aylık bir geçmişi olan mekân'ın, bu geçmişte konuk etmiş olduğu pek çok yazar-araştırmacı-şair insanı burada zikredemiyor olmamız elbette mekân'ın "geç kalmış blogger"lığına bağlanabilir en çok. ardından da bu konudaki dökümansal birikimimizin yetersizliğine... fakat gelmemesi muhtemel "yoğun talepler", üçüncü şahısları bu konuda azmettirip, kaynaklara ulaşma noktasında çabalama girişimini doğurabilecektir. (hiç bir üçüncü şahıs bir diğerinden sorumlu değildir.)


bu haftaya gelirsek; haftanın konuğu kaan dilek'in yaptığı konuşma içerik özetiyle umulur ki en kısa zamanda bu sayfalardan sizlere ulaştırılacaktır.

ancak akşamı özetlemek gerekirse;
'söyleşinin tam olarak saat 19.00'da başladığı ve 21.30 sularında son demlerini yaşadığı, bu sürenin yarısının dilek'in konuşmasıyla geçtiği diğer yarısının da tamamen bir sohbet-tartışma kıvamında idrak edildiği, konunun önceden duyurulduğu gibi -fars kültürünü anlayabilmek bağlamında- zerdüştlük olduğu, konusuna hakim ve aslında özellikle "konusu olan" bir konuşmacı olmasının da etkisiyle söyleşinin oldukça akıcı ve verimli geçtiği, salonun doluluk oranının fotoğrafta görülenin iki katından fazla olduğu, dolayısıyla katılımın yüksek sayılabileceği'
söylenebilecek ve aksi iddia edilmeyecek maddelerden olacaktır sanırım.

4 yorum:

dide dedi ki...

mekan hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Adsız dedi ki...

selam
kültür kafe tarzı oluşturulmuş bir mekan.sıcak ve nezih bir ortam. menüdekilerin çoğu ev yapımı.Hoşunuza gidiyorsa sobanın yanında oturup nostaljik takılabilirsiniz.
görmeniz gerekiyor anlatmakla olmaz!

üçüncü şahıs dedi ki...

mekân hakkında kapsamlı bir tanıtıcı yazıya ayrı bir post olarak yer verme gayesiyle cevabı geciken bu soruya sorumluluk bilincine haiz bir üçüncü şahıs cevap vermiş, ne güzel.. üçüncü şahıs olarak kalmak ya da şahsınızı üçüncülükten çıkarıp birinci şahsın belirginliğiyle konuşmak elbette sizin taktiriniz olacaktır..ayrıca mekân'ın bahar ve yaz aylarında terasıyla çok daha tadına doyulmaz bir mekân olduğunu eklemeliyiz..

puppet master dedi ki...

hadi bakalım blog da hayırlı olsun...
mekan sakinleriyle mekan sahiplerinin en ayırt edilemediği mekan :)