15 Ocak 2008 Salı

çarşamba söyleşileri - kaan dilek

mekân'da "çarşamba söyleşileri"nin bu haftaki konuğu kaan dilek... kısa bir özgeçmişle birlikte, kaan dilek'in kişisel web sayfaları tanımayanlar ve merak edenler için yeterince bilgilendirici olacaktır.

1974'te İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Antalya ve İstanbul'da tamamladı. Bir müddet Anadolu Üniversitesinde İktisat okudu. İslam Tarihi bölümünde Müslüman Milletler Kültür ve Medeniyet Tarihi lisansı aldı(1999-Kazvin). 2002 yılında Tahran Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Aynı yıl Tahran Üniversitesinde bu bölümde doktoraya başladı. Halen bu bölümde doktora öğrencisidir. Söyleşiler (1997), Mevlâna Vadisinde Ahlâk ve Marifet, (2005), Mevlana Celaleddin Rumî, Bir Aşk Hikayesi, (2005) Şeyh Şehabeddin Sühreverdî, Kırmızı Akıl Bir Tasavvuf Hikayesi, (2005) ve Mesnevi'den Öyküler ve Ney adlı kitapları yayınlandı. Parşömen, Karizma vb. çeşitli dergilerde de makaleleri yayınlandı. Mesnevi, İran tarihi ve edebiyatı üzerine çalışmaları devam etmektedir.

kaan dilek'in blog sayfalarından, yaptığı çalışmalar ve araştırmalarla ilgili çok daha detaylı bilgi ve belgelere ulaşmamız mümkün:


kaan dilek 16 ocak çarşamba akşamı saat 7'de mekân'da, zerdüştlük üzerine bir konuşma ile mekân sakinleriyle beraber olacak.

Hiç yorum yok: