4 Aralık 2009 Cuma

mekan'da sufi yorum dinletisi



ankara'da yaşayan italyan asıllı uruguaylı tiyatro yönetmeni, ebru sanatçısı ve müzisyen myrian (meryem) quiolla brancatti, kayserili solist hayrünisa mermi ve uruguay asıllı türk vatandaşı, keman sanatçısı ve folklorcü esra merve kırgız'dan oluşan 'sufi yorum grubu', 25 aralık 209'da mekân'da bayanlara özel bir dinleti gerçekleştirecek. şimdiye dek çeşitli ülkelerde toplam 17 ebru sergisi de açan meryem quiolla, türk müziğiyle italya'da karşılaştığı tümata grubu sayesinde tanışmasının ardından türk müzik tarihi-sanatı ve müzik terapi üzerine eğitimine başlamış. kendisi ud, rebab, ney ve bilimum enstrümanları kullanarak müzik icra etmekte..

konservatuar mezunu tamburi hayrunnisa mermi ise 2000 yılından itibaren profesyonel topluluklarla klasik türk sanat müziği ve türk tasavvuf müziği konserleri vermiş ve vermekte. sanatçının ustalıkla kullandığı enstrümanlar arasında tambur, ud,rebab, saz ve ney sayılabilir.
dinletinin 25 aralık cuma gününün öğle öncesinde, 11 sularında başlayacağını belirtmekte ve sadece mekân'ın hanım sakinlerine açık olacağını tekrarlamakta fayda var.

önemsiz not:
dinleti maalesef ücretli olsa da katılım ücretinin 7.5 tl olarak belirlenmiş olması yüreklere su serpmiştir.

Hiç yorum yok: