15 Şubat 2008 Cuma

çarşamba söyleşileri - murat aslan

çarşamba söyleşilerinde önümüzdeki hafta murat aslan konuk olacak. kendisi, sağdaki listeden de anlaşılacağı gibi, mekân çarşamba söyleşilerinin ilk konuklarındandı.

murat aslan 1958 kalecik-şemsettin köyü doğumlu. okul hayatı neredeyse tamamıyla ankara’da geçmiş. ankara üniversitesi D. T. C. F. sistematik felsefe bölümü'nü bitirip, farklı alanlarda –çobanlıktan terziliğe, fırıncılıktan arzuhalciliğe- farklı işlerle uğraştıktan sonra 1993 yılı itibariyle öğretmenlik yapmaya başlamış. ve halen bir lisede felsefe öğretmenliği görevine devam ediyor. hasbelkader yaptığı felsefe seçiminden dolayı hiç pişman değil aksine bu tercihin hayatında kendisini mutlu kılan önemli bir tercih olduğunu belirtiyor. felsefeye getirilen eleştirilere de; felsefenin, sorularıyla sorunların farkına vardıp bizi ayakta tuttuğunu söyleyerek cevap veriyor bir yerde.

murat aslan’la keyifli bir söyleşi için çarşamba akşamı 19'dan itibaren yine mekân’dayız.

deepnot: murat aslan’a dair yazdığımız bu yazının içeriğini yakamoz dergisi'nde yapılmış bir röportajından edindik. yakamoz dergisi'nin yaptığı bu röportaja ise yine bir blogtan, yeryüzü gündemi'nden ulaştık.


Hiç yorum yok: